Редактор: e-mail: Кадър БНТДатата за изборите в чужбина и за високата активност

...
Редактор: e-mail: Кадър БНТДатата за изборите в чужбина и за високата активност
Коментари Харесай

Захариева: Получихме сигнали за саботаж на вота на българи в чужди държави

Редактор: 

e-mail: 

Кадър Българска национална телевизия

Датата за изборите в чужбина и за високата интензивност на беше подобаваща и аз съм го споделила доста пъти обществено това. Не знам дали президентската администрация вярно избра тази дата, тъй като доста пъти споделяха, че желаят доста висока изборна интензивност на българите в чужбина, в това време тази дата затруднява високата изборна интензивност, само че по този начин или другояче, Министерството на външните работи и ръководещите работят по принцип и си правят работата. Даже ние предвиждаме да открием повече секции в чужбина, в сравнение с всички предходни избори до момента. Тоест, вършим в действителност всичко допустимо и с помощта на българските общности в чужбина, тъй като без тях няма по какъв начин да го създадем. Трябва да има 60 поръчки, с цел да се открие секция.

Това сподели външният министър Екатерина Захариева за Българска национална телевизия. 

ЦИК събира заявки за гласоподаване от чужбина и когато срокът завърши на 9 март, тогава ще може да кажем окончателният брой и секциите, които ще разкрием, само че досега са 385 секциите. Те са повече с 10/14 от предишните избори, само че ние продължаваме да събираме заявки и ще вземем решение дефинитивно. В непрекъсната връзка сме с нашите посланици, на които сме дали инструкции, и с управляващите в съответните страни, имаме дадени единодушия на 76 страни сега. От съвсем всички огромни общности на Англия, спомняте си какъв брой беше по този начин сензитивно дали ще получим тяхното единодушие, получихме всичките 35 оптимален брой секции, получихме напълно скоро за Канада, там има огромна общественост, получихме във Франция, в Гърция, в Кипър, в Испания, в Италия и по този начин нататък, добави Захариева. 

В Германия се работи доста интензивно, вършим всичко допустимо. Направили сме маршрутите, знаем по какъв начин ще изпратим бюлетините, приканвам за следващ път хората, които живеят там, да бъдат освен дейни с подаването на заявките, само че и с включването в районно-избирателните комисии, и да съблюдават разпоредбите. Получихме сигнали в някои страни и аз го одобрявам за бойкот, и нека да не стане истина, и хората да не се поддадат на тях. Призиви към българските общности там да не съблюдават разпоредбите за отдалеченост, с цел да може да затвори секцията и да обвинят страната. Защото, управляващите ще затворят секцията, в случай че не се съблюдава дистанцията и ще обвинят българската страна, че не е провела добре изборите. Аз съм уверена, че българите са мъдри, те ще гласоподават и ще предотвратят такива опити, сподели още Екатерина Захариева.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР